Bespaar op je energierekening in 2021 met deze tips

Een nieuw jaar staat voor veel mensen in het teken van geld besparen. Aan het eind van een jaar krijg je vaak allemaal aanbiedingen van zorgverzekeraars en energieleveranciers. Zij beloven je hoge kortingen wanneer je overstapt. Grote kans dat je hier niet op ingaat, maar: wist je dat overstappen van energieleverancier daadwerkelijk veel geld kan schelen? In dit artikel lees je daar mee over – evenals enkele andere handige tips. Pas ze toe en bespaar op je energierekening in 2021.

Bespaar op je energierekening in 2021 met deze tips

Begin met het vergelijken van energie

Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken aan het eind van het jaar: aanbiedingen, reclames en zelfs spam van energiebedrijven die jou als klant willen hebben. Je hoeft zeker niet direct op zulke promotie in te gaan. Feit is wel dat je geld kunt besparen wanneer je regelmatig van energieleverancier wisselt. Onze aanrader is om zelf te beginnen met energie vergelijken zodat je precies weet waar je op zoekt en wat je kunt besparen.

Dat voelt vaak ook iets natuurlijker dan in zee te gaan met een energieverkoper via de telefoon of zelfs via de mail. Het voordeel van zelf op zoek gaan, is dat je meerdere deals met elkaar kunt vergelijken. Wedden dat je goedkoper uit bent wanneer je overstapt? Er is altijd wel ergens anders een betere aanbieding te vinden, waarmee je geld bespaart op je energierekening.

Vergroen je woning en zo je dagelijks leven

Het vergelijken van energie en overstappen op een andere energieleverancier is niet het enige eenvoudige wat je kunt doen om energie te besparen. Kijk ook eens naar je huis; is het pand goed geïsoleerd? De juiste isolatie zorgt er namelijk voor dat je minder hoeft te stoken, omdat er minder warmte naar buiten kan glippen. Dat ga je uiteindelijk goed terugzien op je energierekening. Kijk bijvoorbeeld eens naar de isolatie van de muren, het dak, de vloer en de ramen. Daar valt veel energie en dus geld op te winnen.

Uiteindelijk heb je namelijk minder energie nodig om te genieten van optimale warmte. Duurzaam bouwen wordt ook nog eens door de Nederlandse overheid gestimuleerd, waardoor er diverse subsidies beschikbaar zijn. Slim om je daar even in te verdiepen voordat je begint, zodat je óók daar geld op kunt besparen.

Check de apparatuur in je woning

Tot slot is het goed om eens te controleren hoeveel energie sommige apparaten verbruiken. Wist je bijvoorbeeld dat apparatuur dat op standby staat alsnog veel energie slurpt? Sommigen verbruiken dan alsnog 75% van de normale capaciteit! Dat is natuurlijk hartstikke zonde van de energie én van je portemonnee, want daar moet je gewoon voor betalen natuurlijk. Je kunt niet bij alle apparaten zien of ze op standby staan of alsnog stroom leveren zonder dat een apparaat gebruikt wordt.

Bij een televisie die op standby staat zie je meestal een lampje branden, waardoor je eraan herinnerd wordt dat de tv nog uitgezet moet worden. Bij andere apparaten zonder zo’n lampje geldt: trek de stekkers uit het stopcontact wanneer je zo’n apparaat niet gebruikt of schakel het apparaat helemaal uit. Wat handig is, is een stekkerdoos met een aan- en uitknop. Met één druk op die knop kun je alle aangesloten apparatuur uitschakelen. Dat ga je zeker merken aan de hoogte van je energierekening in 2021.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*