De bijzondere relatie tussen Karin en Alexa

Karin Bos, producttrainer bij BSH Nederland, heeft een bijzondere relatie met Alexa. Ze is altijd bij haar thuis, kookt voor haar, doet de was, vertelt wat voor weer het morgen wordt, zet de verwarming een graadje hoger, zorgt voor een leuk muziekje en zegt voor het slapen gaan welterusten.

De bijzondere relatie tussen Karin en Alexa

Home Connect

Je voelt hem al: Alexa is een ding. Voluit heet ze Amazon Alexa, ze is zo hoog als een melkpak en te activeren door haar naam te noemen. Via Alexa bedient Karin met haar stem allerlei Bosch en Siemens huishoudapparaten die met wifi verbonden zijn. Of ze doet het met haar iPad of telefoon. De toepassing die dit mogelijk maakt heet Home Connect, een gratis app om huishoudelijke apparaten mee te besturen.

Verwarming, licht, oven, alles automatisch

Wie daar meer van wil weten, moet gewoon een keer met Karin mee naar haar huis. De lol begint al onderweg. “Dankzij de manier waarop ik de boel heb ingesteld, gaat de verwarming naar 21 graden als ik 35 kilometer van huis ben. Op de laatste kilometer van huis gaan licht en muziek aan.” Wandel met Karin haar appartement binnen en hoor hoe ze Alexa opdraagt om de oven aan te zetten. Alexa vraagt hoelang en op welke temperatuur. Voor wie dat soort vragen te moeilijk vindt: er is een app met recepten, die gekoppeld is aan Home Connect en dus aan de oven. Klik het recept aan en je stuurt de instellingen voor dat recept eenvoudig naar de oven toe.

Samenwerking met tal  van bedrijven

Terwijl het ovengerecht gaart, laat je Karin vertellen over hoe geweldig Home Connect is. Over hoe er steeds meer mogelijk is en hoe BSH met haar open platform samenwerkt met bedrijven uit tal van branches. Het gaat over Tesla, projectontwikkelaars, internetproviders, supermarkten en bouwers van apps. Ze laat zo’n app zien: IFTTT, dat staat voor IF This Than That. Het is een soort ‘Internet of Things voor dummy’s’. Je kan hiermee zelf opvolgende acties programmeren. Zo gaat haar Philips Hue lamp knipperen als de Siemens wasmachine met Home Connect klaar is.

Lieve vriendin

En mocht het relaas van Karin je wat te lang duren, dan vraag je of het eten onderhand klaar is. Zeg tegen Alexa dat je honger hebt. “Goed werk heeft tijd nodig”, wijst Alexa je dan terecht. Maar ze is ook lief. Want voor het slapen gaan, zegt ze welterusten of ze wenst je zoete dromen. Zeg nu zelf, wie wil er nu niet zo’n vriendin in huis?

*Amazon Alexa is momenteel nog niet in Nederland verkrijgbaar en werkt uitsluitend in de Engelse of Duitse taal.

Bron: BSH Group

Speak Your Mind

*