Duurzaam leven is het uitgangspunt van Electrolux

Sinds de klimaattop in Parijs* is duidelijk geworden dat we alleen een klimaatramp kunnen voorkomen door de opwarming van de aarde tot 1,5°C te beperken. Recente klimaatonderzoeken laten niettemin zien dat de aarde sneller opwarmt dan eerder gedacht. Er zijn dus meer drastische maatregelen nodig dan oorspronkelijk werd afgesproken. Regeringsleiders gaan hiermee aan de slag tijdens COP26**, maar zij zijn niet de enige die hier hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Iedereen zal hieraan moeten bijdragen. Electrolux, één van ’s werelds grotere leveranciers van huishoudelijke apparaten, geeft het goede voorbeeld door transparante en vergaande klimaatdoelen te stellen. Duurzaam leven is het uitgangspunt van Electrolux bij het vervaardigen van haar producten.

Duurzaam leven is het uitgangspunt van Electrolux

Langdurige betrokkenheid

De betrokkenheid van Electrolux – moederbedrijf van AEG en Zanussi – om de wereld elke dag een klein beetje beter te maken is zeker niet van vandaag. Duurzaamheid is namelijk al jarenlang onderdeel van het DNA van Electrolux dat al veertig jaar huishoudelijke apparaten ontwikkelt die het milieu zo min mogelijk belasten en bijdragen aan een duurzame lifestyle.

De klimaatdoelstellingen van Electrolux zijn vastgelegd in het ‘For the Better 2030’ plan. De belangrijkste hiervan is het volledig klimaatneutraal zijn in 2030. Uit het duurzaamheidsrapport 2020 blijkt dat hierin een enorme vooruitgang is geboekt: sinds 2015 is de CO2-uitstoot tijdens de productie al met 70% teruggebracht.

Meer dan volledig klimaatneutraal

De klimaatdoelstellingen die Electrolux heeft voor 2030 gaan echter veel verder dan alleen volledig klimaatneutraal produceren. Zo streeft Electrolux ernaar dat binnen nu en negen jaar alle apparatuur voor minimaal 50% is vervaardigd van gerecyclede materialen en dat de apparaten zo min mogelijk energie en water gebruiken. Meer dan een kwart van alle door Electrolux in 2020 verkochte producten bleek te behoren tot de meest waterbesparende en energiezuinige apparaten. Het is dan ook niet voor niets dat 33% van het R&D-budget wordt uitgegeven aan het bedenken van verschillende water- en energiebesparende oplossingen.

Duurzaam leven is het uitgangspunt van Electrolux

Educatie in duurzaam gebruik

Om de opwarming van de aarde beperken is uiteraard meer nodig dan alleen het verduurzamen van de productie van huishoudelijke apparatuur. 80% van de impact van huishoudelijke apparatuur op het milieu wordt namelijk veroorzaakt door het gebruik. Electrolux stimuleert consumenten dan ook continu de apparatuur op de meest duurzame manier te gebruiken. Door bijvoorbeeld kleding te stomen in plaats van te wassen, wat per wasbeurt al gauw zo’n 40 liter water scheelt. Door te kiezen voor een wasmachine die nog behoedzamer zijn werk doet zodat kleding twee keer zo lang mee gaat en de impact op het milieu met de helft vermindert. Door het gebruiken van koel- en vriesapparaten die niet alleen zuinig zijn maar die levensmiddelen ook zo lang mogelijk fris en fruitig houden zodat er minder hoeft te worden weggegooid.

Prijswinnaar

Dat Electrolux op de goede weg is, bleek recent nog uit het feit dat het voor de tweede keer op rij de TCG Sustainability Award*** kreeg toegekend en dat het Electrolux duurzaamheidsrapport 2020 door Hallbars – een internationale onderzoeksorganisatie – bekroond werd als ‘beste in de wereld’. Niet alleen iets om trots op te zijn, maar bittere noodzaak.

*De Klimaatconferentie van Parijs 2015, ook wel COP21 of CMP11, is een klimaatconferentie van het UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change), die van 30 november tot 12 december 2015 plaatsvond in de Franse hoofdstad Parijs.

**Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow van 31 oktober t/m 12 november 2021.

***De Internationale TCG Retail Summit is de grootste retail conferentie voor de elektro retail waar leiders uit de retail en industrie samen komen, die in begin oktober 2021 plaatsvond in Boedapest.

Speak Your Mind

*