Homey integreert BSH Home Connect

Huishoudelijke apparaten van Bosch en Siemens werken nu samen met Homey

Homey integreert BSH Home ConnectHomey, het Smart Home platform van het Nederlandse Athom, werkt vanaf nu samen met Home Connect. Met de integratie worden de apparaten van Bosch en Siemens onderdeel van het populaire Smart Home platform Homey. Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig alle Home Connect producten monitoren vanuit de Homey Smartphone App, zoals ovens, vaatwassers, koffiezetapparaten, drogers en wasmachines van Bosch en Siemens. Ook kunnen gebruikers deze integreren in hun Flows, waarmee ze de apparaten kunnen bedienen en hun leven verder kunnen automatiseren.

De samenwerking tussen Athom en BSH Huishoudapparaten bevestigt de leidende positie van beide bedrijven binnen de snelgroeiende Smart Home markt en biedt gebruikers nog meer keuzevrijheid en comfort. 

Nieuwe mogelijkheden

“De integratie tussen Homey en Home Connect biedt voor gebruikers veel interessante nieuwe mogelijkheden”, stelt Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van Athom. “Via Homey Flows kan bijvoorbeeld de vaatwasser automatisch aangaan zodra je gaat slapen en de rest van de slimme apparaten juist uit om energie te besparen. Ook kunnen Home Connect producten nu samenwerken met de duizenden andere apparaten die Homey ondersteunt, zoals tv’s, stereo’s, verlichting, schakelaars, zonnepanelen en nog veel meer.”

“Dit kan gebruikt worden voor notificaties, maar ook om comfort en energiemanagement optimaal te combineren ”, vult Emile Nijssen, Creatief Directeur, aan. “Stel je een wasmachine voor die gaat draaien wanneer jouw panelen energie opwekken, maar die wel altijd voor een bepaalde tijd klaar is.”

Homey integreert BSH Home Connect

“Met Home Connect zoeken we actief naar internationale en lokale partners om gezamenlijk het huishouden leuker, makkelijker en slimmer te maken. Omdat Homey een centrale plek inneemt in de slimme woning, is dit een erg interessante partner voor Home Connect”, aldus Luuk Brinkman van BSH Nederland.

Open platform & API

Doordat Homey is gebouwd als open platform, vergelijkbaar met het App-systeem van een smartphone, is integratie met Home Connect goed te realiseren. Zeker omdat Home Connect beschikt over een goede en stabiele API, waarmee externe partijen samen kunnen werken. De afgelopen maanden hebben beide bedrijven samengewerkt om de open systemen te integreren, en zijn meer dan tevreden met het resultaat: “Dit is een gezamenlijke stap in een gedeelde visie.”

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Home Connect

Home Connect is de eerste oplossing ter wereld die huishoudelijke apparaten van meerdere merken bedienbaar maakt binnen één app en is onderdeel van BSH Hausgeräte GmbH. Via Home Connect kunnen gebruikers niet alleen eenvoudig apparaten bedienen via Smartphone of Tablet, ook externe partijen kunnen via de Home Connect API integreren, waarmee nog meer waarde en gemak voor gebruikers gecreëerd wordt. 

Athom

Athom is in 2014 opgericht door Emile Nijssen en Stefan Witkamp. Binnen Athom werkt inmiddels een team van 15 professionals aan de ontwikkeling en realisatie van Homey. Met Homey wil het bedrijf alle apparaten in huis verbinden en op een makkelijke manier bedienbaar maken voor iedereen. Homey is een succes geweest op Kickstarter en is beschikbaar in verschillende winkels. 

Meer informatie:

Speak Your Mind

*