Maak het dak klaar voor de winter

Mossen, algen en andere soorten vegetatie maken dakbedekking poreus. De wortels vinden hun weg in de dakbedekking en maken kleine gaten om zich vasthechten. Dit heeft een invloed de sterkte van het dakmateriaal. De combinatie van natte en koudere herfst- en wintermaanden en poreus dakmateriaal zorgt voor meer kleine barsten of scheuren in de dakbedekking. Bij vriesweer kan resterend water in die kleine openingen verder uitzetten en kunnen er grotere barsten ontstaan. Met als gevolg: lekkende daken of vochtproblemen. Maak het dak klaar voor de winter en bespaar je de bijkomende vervelende en dure dakreparaties!

Maak het dak klaar voor de winter

Nu het dak op

Na een geweldige zomer wordt het tijd om zich voor te bereiden op de herfst en de winter. Je denkt misschien dat dakreiniging het best verricht wordt in het voorjaar, maar een dak heeft even veel baat aan een reiniging op het einde van de zomer of het begin van het najaar. De natte herfst en de koude winter, kunnen het dak ernstig schade toebrengen. Schade die je niet meteen opmerkt, maar die over de jaren heen wel erger wordt. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Dus nu is het moment om het dak op te gaan.

 Maak het dak klaar voor de winter

Zelf reinigen of laten reinigen?

Een dakreiniging zelf uitvoeren is een tijdrovende en intensieve taak. Een reiniging waarbij louter de hogedrukreiniger wordt ingezet is onvoldoende om het dak schoon te maken. Pas op, sommige daken kun je zelfs beschadigen als je niet de juiste techniek gebruikt! Voorzorg en nazorg van het dak zijn een must tijdens een dakreiniging! Bovendien betekent het reinigen van het dak dat je werkt op hoogte met alle gevaren van dien. Bij twijfels over wat je moet doen én bij elke vorm van hoogtevrees kun je het beste een professional inschakelen.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*