Stomen: het duurzame wassen

Nieuwe wasgewoonten om langer van kleding te genieten zonder in te leveren op hygiëne. Fris kleding op, dood bacteriën en verbruik 96% minder water met de AEG ProSteam wasmachine. 1 op de 4 Europeanen wast hun kleding om een frisse geur te behouden en niet omdat het vuil is. Dit staat gelijk aan 409 miljoen (onnodige) wasbeurten per week waarbij veel water en energie verbruikt wordt. Te heet en te vaak wassen kan daarbij de kleur en de stof ruïneren. Door kleding te stomen wordt 96% minder water verbruikt dan bij een gebruikelijke wascyclus, ruikt kleding weer fris en blijven de kledingstukken langer mooi.

AEG 9000 ProSteam Keyvisual landscape

Wasgewoonten we hebben ze allemaal

Gezien de crises rondom energie en water is het tijd om deze wasgewoonten onder de loep te nemen vindt AEG. Daarom deed het witgoedbedrijf onderzoek naar wasgedrag onder Europeanen. Uit onderzoek blijkt dat 26 procent van de Europeanen kleding wast om het een frisse geur te geven. Zo wordt er veel water verbruikt om kleding te wassen die niet eens vuil is. Je kleding langer dragen voordat het in de wasmand belandt is een optie, maar voor velen niet gewenst. Daarom heeft AEG de 7000-serie ProSteam® wasmachine geïntroduceerd: middels het stoomprogramma wordt kleding in 25 minuten opgefrist, bacteriën gedood en geurtjes verwijderd. Daarnaast worden de vezels van de kleding met stoom ontspannen en raken ze niet beschadigd. Het is dus ook bevorderlijk voor de levensduur van de kledingstukken en vermindert kreukels. De ProSteam functie verbruikt daarmee 96 procent minder water dan een wascyclus met het gebruikelijke programma zonder in te leveren op hygiëne.

Door innovatie willen we het dagelijks leven soepel laten verlopen. De stoomfunctie maakt het mogelijk om gedragen kleding snel op te frissen, glad te strijken en geurtjes te neutraliseren zodat ze weer klaar zijn om gedragen te worden. Door consumenten te inspireren en met slimme apparaten kunnen we ervoor zorgen dat er water en energie bespaard wordt en de levensduur van kledingstukken verlengd wordt’’, aldus Sarah Schaefer, VP Duurzaamheid (Europa) AEG.

Meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*