3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

Was je ook altijd al gecharmeerd van keramische wandtegels? Dan word je helemaal blij van het zien van deze 3D-wandpanelen en -tegels. Het effect is in een woord sensationeel!

3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

3D-tegel in ruitvorm

Deze bijzondere collectie 3D-tegels maakt het dankzij de verschillende vormen mogelijk allerlei dessins op de muur te creëren; met dezelfde tegel! De 3D-tegels met reliëf hebben ongekend veel mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een tegel met ruitvorm. Je kunt ze op de wand laten aanbrengen als ‘dropvorm’, maar wat gebeurt er als je de tegels een slag draait? En wat als je de tegels spiegelt, waardoor het 3D-effect ineens een heel andere look krijgt? En met diezelfde ruitvorm kan ook een bloempatroon worden gecreëerd!

3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

Driehoekige 3D-tegel

Toen wij de driehoekige 3D-tegels in allerlei verschillende formaten zagen, wisten we zeker dat de mogelijkheden oneindig zijn. Over het ontwerp is zo goed nagedacht dat de verschillende driehoeken vrij eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Dat heeft als gevolg dat de patronen die met deze varianten te maken zijn ontelbaar zijn.

3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

De wand als eyecatcher

Niet alleen alle mogelijkheden qua dessins of patronen maken deze wandbekleding uniek. Doordat de keramische tegels 3-dimensionaal zijn, ontstaat er een reliëf op de betegelde wand. Daardoor krijgt de wand niet alleen het effect dat iedereen hem wil aanraken, maar doordat het daglicht op elk moment van de dag op een ander punt de 3D-wandbekleding raakt, ziet deze er steeds weer anders uit. Een wand waarnaar je onwillekeurig blijft kijken.

3D-wandpanelen

De tegels met 3D-effect zijn niet alleen los verkrijgbaar, maar ook als 3D-wandpaneel. Hierbij ligt het patroon vooraf vast. Deze wandpanelen zijn sneller te verwerken in een ruimte, waardoor de kosten voor het aanbrengen aanzienlijk lager zullen zijn dan wanneer het patroon tegeltje voor tegeltje moet worden uitgevoerd.

Doordat de 3D-wandpanelen echte aandachttrekkers zijn, is het belangrijk goed na te denken over de plek waar je de panelen zou willen aanbrengen. Kies bijvoorbeeld een wand in de badkamer, een wand in de keuken, de schouw van de openhaard… Wanden die dat beetje extra aandacht goed kunnen gebruiken.

3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

Kies jij mat of glans?

Voel je wel wat voor zo’n mooie reliëftegel? Nadat het favoriete patroon voor de ruimte is gekozen, sta je voor het volgende dilemma: vraagt de ruimte om spiegelende hoogglans tegels of juist voor een ultra-mat resultaat? Het een zorgt voor een stoere, tikje industriële uitstraling, het ander oogt exclusief en luxe.

Bron: Lingen Keramiek

Speak Your Mind

*