Behaaglijke vloertegels met vloerverwarming

Ga je binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen? Neem dan ook behaaglijke vloertegels met vloerverwarming mee in je overweging. Vloerverwarming gaat prima samen met zowel natuursteen als keramische tegels en biedt veel voordelen ten opzichte van radiatorverwarming.

Behaaglijke vloertegels met vloerverwarming

Behaaglijke warmte

Doordat de vloerverwarming de ruimte veel gelijkmatiger verwarmd, wordt het over het algemeen als veel comfortabeler ervaren. Zelfs in de winterdag kun je lekker op je blote voeten lopen en ook de hond of kat zal je dankbaar zijn. Bovendien is het gevoelsmatig sneller warm. Een temperatuur van 20 graden voelt bij vloerverwarming al heel behaaglijk aan, tegenover 21 graden bij verwarming met radiatoren. Dit komt omdat de verwarmingsbuizen direct onder de vloertegels liggen. Daardoor is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan bij traditionele systemen.

Behaaglijke vloertegels met vloerverwarming

Kostenbesparing

Omdat de verwarming minder hoog wordt opstookt, bespaar je daarmee flink op jouw energierekening. Bovendien behoort vloerverwarming tot de zogenaamde LaagTemperatuurVerwarmingssystemen (LTV). Hiermee is het mogelijk om met heel lage wateraanvoertemperaturen te werken, waardoor dit systeem goed gecombineerd kan worden met duurzame energiesystemen zoals HR-ketels, warmtepompen of zonneboilers. Minder energie is natuurlijk niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Behaaglijke vloertegels met vloerverwarming

Praktischer en esthetischer

De vloerverwarming zit voor het grootste gedeelte verstopt onder de vloer. Je hebt dus geen last meer van ontsierende radiatoren die ook nog eens vaak heel lastig schoon te maken zijn. Je hebt meer ruimte en je kunt de meubels makkelijker indelen nu je geen rekening meer hoeft te houden met de plaats van de radiatoren. Daarbij kunnen kleine kinderen zich niet meer stoten of branden aan de radiatoren.

Gezonder

Radiatoren verwarmen een ruimte door luchtstromen vanuit een centraal punt te verwarmen. Bij vloerverwarming heb je te maken met stralingswarmte vanuit het hele grondoppervlak. Hierdoor wordt de juiste luchtvochtigheid in huis beter in stand gehouden en heb je minder last van tocht. Doordat er minder luchtstromen zijn, is er ook minder ronddwarrelend stof. Dat geeft ook weer minder kans op huisstofmijt en voorkomt de onaangename reuk van verbrand stof door hoge plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren op kunnen treden.

Kan vloerverwarming wel in mijn huis? Wat zijn de kosten? Waar moet ik rekening mee houden? Lees verder op de site van Nibo Stone

Speak Your Mind

*