Binnenkijker: natuurstenen vloer in een markant nieuwbouwappartement

Vlakbij het centrum van Rotterdam ligt het groene en waterrijke Park 16hoven. Hier is het unieke trapeziumvormige appartement van Erica en Laurien gebouwd. Geen drempels, een doorlopende vloer naar alle kamers, schuine buitenwanden en de vele muren maakten het leggen van de vloer zowel een uitdaging als een kunst.

Binnenkijker: natuurstenen vloer in een markant nieuwbouwappartement

Markant gebouw door trapezium-vorm

Erica en haar partner Laurien zochten een gelijkvloerse woning en vielen voor de kleinschaligheid, de ligging en de markante vorm van het appartement. Eenmaal gekocht, gingen de dames op pad voor de inrichting, waaronder de nieuwe vloer. Ze bezochten zeker zo’n 15 zaken en namen allerlei soorten vloeren waaronder pvc en keramische tegels in overweging. Uiteindelijk viel hun keuze op natuursteen. Bij toeval kwamen ze in de showroom van Nibo Stone in Vianen uit en waren op slag verliefd op La Racholle, een bijzondere natuurstenen vloer.

Warme aardtinten

De Bourgondische Dallen met een warme kleurschakering in zachte aardtinten en af en toe een vleugje blauw passen zowel bij een landelijk als bij een modern interieur. De vloer is bij Nibo Stone verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk met of zonder de blauwe tegels. Erica en Laurien kozen ervoor de blauwe selectie erin te laten. Juist af en toe die blauwe tegel maakt de uitstraling van de vloer heel bijzonder.

Binnenkijker: natuurstenen vloer in een markant nieuwbouwappartement

De kamer en het buitenterras vormen een geheel

Voor het buitenterras koos het stel in eerste instantie voor keramische parketstroken. Maar omdat het appartement twee openslaande deuren heeft, heb je de vloer van binnen ook buiten altijd in het zicht en andersom en ze waren bang dat het een beetje te druk zou worden. Uiteindelijk hebben ze in goed overleg met de adviseur in de showroom, besloten om de keramische tegels te schrappen en La Racholle ook buiten te leggen. Nu is het echt een verlenging van de kamer en vormt het een geheel.

Binnenkijker: natuurstenen vloer in een markant nieuwbouwappartement

Legplan met bedrieglijke lijnen

Voordat er werd begonnen met leggen, werd er een legplan gemaakt. Er is gekeken wat de belangrijkste zichtlijn in de woning is en deze vormt de start en het ijkpunt voor de rest van de vloer. Het is natuurlijk belangrijk dat de vloer overal mooi doorloopt van het ene naar het andere vertrek, zeker ook omdat er geen dorpels zouden worden geplaatst. Maar omdat de buitenmuren van het appartement schuin op die binnenmuur staan, betekende dat een hoop zaagwerk voor de legger. In sommige vertrekken is de vloer zelfs diagonaal gelegd. Erica en Laurien zijn erg tevreden over de door Nibo Stone geadviseerde legger. Natuursteen tegels leggen is echt vakwerk, omdat je altijd te maken hebt met maatverschillen in lengte en breedte, maar ook in de dikte van de tegels. Een ervaren vakman kan dit in het werk opvangen.

Binnenkijker: natuurstenen vloer in een markant nieuwbouwappartement

Kleurloze impregneerlaag

De vloer is behandeld met een kleurloze impregneerlaag die voorkomt dat water, vuil, vet en olie binnendringt in de steen. Dit middel heeft nauwelijks invloed op de natuurlijke kleur en de matte uitstraling van de vloer. Zo behoudt de vloer zijn natuurlijke schoonheid en is hij heel makkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een daarvoor bestemd onderhoudsproduct is voldoende om decennialang van deze prachtige vloer te kunnen genieten.

Zo blij met de vloer

De vloer is echt prachtig en iedereen die bij ons binnenkomt valt stil en roept vervolgens: “Wat een mooie vloer!”. Erica geeft aan dat ze heel blij zijn dat ze voor Nibo Stone hebben gekozen. “Wat een prachtig familiebedrijf met gepassioneerde professionele mensen!”

Lees hier het complete interview met Erica en Laurien

Speak Your Mind

*