Een houten vloer in de badkamer, kan dat?

Kan een houten vloer in de badkamer? Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat zeer gevoelig is voor vochtigheid en temperatuurverschillen. En zeker in de badkamer is dit aan de orde. Tijdens het douchen kunnen de luchtvochtigheid en warmte in de badkamer enorm toenemen. En dit zorgt ervoor dat de houten vloer in extreme mate gaat uitzetten en krimpen.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Ook is de kans groot dat er vocht tussen de naden van de houten vloer gaat zitten. Zelfs als de vloer verlijmd is, kan dit nog steeds gebeuren. Een ander probleem met een houten vloer is dat shampoo, badschuim en zeep nadelig kunnen inwerken op de afdeklaag waarmee de houten vloer of het parket beschermd worden. Als laatste nadeel van een houten vloer in de badkamers is dat een combinatie met vloerverwarming eigenlijk niet mogelijk is.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Een houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen

Het leggen van een echte houten vloer in de badkamer is dus niet aan te bevelen. Een mogelijkheid is om een houten vloer te leggen in dat gedeelte van de badkamer dat grotendeels droog blijft. Dit kan uiteraard alleen als je beschikt over een zeer grote badkamer met een duidelijk afgeschermd nat gedeelte en aparte ruimte voor de douche. De afzuiging in dit natte gedeelte moet dan ook zeer goed geregeld worden. En om helemaal duidelijk te zijn, hout op de vloer van het douchegedeelte is niet mogelijk.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Houtlook tegels zijn een uitstekend alternatief

Gelukkig is er sinds enkele jaren een uitstekend alternatief voor echt hout. Als je gecharmeerd bent van hout in de badkamer, maar niet met de nadelen van echt hout geconfronteerd wilt worden dan is een badkamervloer gemaakt van houtlook vloertegels een uitstekend alternatief.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Houtlook vloertegels zijn keramische tegels die juist heel geschikt zijn om te gebruiken in de badkamer. Van krimpen en uitzetten is geen sprake en je kunt de vloer uitstekend waterdicht maken. Houtlook vloertegels kun je zelfs gebruiken op de vloer van de douche zelf en uitstekend combineren met vloerverwarming.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Het prettige is ook dat de ontwikkeling van houtlook vloertegels zo snel is gegaan dat ze qua uiterlijk niet of nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echt hout. Zelfs de nerf en structuur van echt hout is zo goed nagebootst dat ze echt voelbaar zijn.

Bron: Nibo Stone

Speak Your Mind

*