Eigentijdse terrazzo tegels

De nieuwste trend in keramische tegels zijn eigentijdse terrazzo tegels, waarmee aan zowel een klassiek als een modern interieur een originele en exclusieve draai kan worden gegeven.

Eigentijdse terrazzo tegels     Eigentijdse terrazzo tegels

Een stukje geschiedenis…

Wie kent niet de klassieke gespikkelde vloeren van vroeger? Honderden jaren geleden gebruikten Venetiaanse arbeiders het afgekeurde restmateriaal uit de marmergroeve om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Terrazzo is dan ook het Italiaanse woord voor terras.

Bij de bouw van kerken stortte men het restmateriaal in de betonnen vloeren. Door het gebruik van deze vloeren werd dit materiaal als het ware gepolijst waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden. Later ontdekte men dat door middel van geitenmelk de kleur en glans goed naar boven werd gehaald.

In Nederland werden cementgebonden terrazzovloeren in de tweede helft van de 19e eeuw veel aangelegd. Wie kent bijvoorbeeld niet de vloer in de Passage in Den Haag? Ook in de jaren ’30 werden ze veel gebruikt als entreevloer, keukenvloer of in het toilet.

Eigentijdse terrazzo tegels     Eigentijdse terrazzo tegels

En weer terug naar nu…

Tegenwoordig wordt terrazzo vervaardigd uit in de klei gedrukte marmerkorrels en wordt het machinaal geslepen en gepolijst. Daarbij komen vooral de levendige kleuren en verfijnde variaties in de graniettonen maximaal tot hun recht. Geen enkele tegel is hetzelfde waardoor iedere vloer een unieke uitstraling krijgt. Ook kunnen terrazzo tegels goed gecombineerd worden met een andere tegel met een meer neutrale kleur. Je kunt oneindig combineren!

Eigentijdse terrazzo tegels     Eigentijdse terrazzo tegels

Collectie eigentijdse terrazzo tegels

In de showrooms van Lingen Keramiek in Leiden en Capelle aan den IJssel wordt een mooie collectie eigentijdse terrazzo tegels gepresenteerd met bijpassende terrazzo decortegels. Omdat de mooie kleuren van deze kleurrijke tegels op een beeldscherm niet echt goed overkomen, raden wij je aan om eens langs te gaan en zelf te kijken naar deze mooie Mediterrane collectie.

Meer informatie: Lingen Keramiek

Speak Your Mind

*