Fascinerende tegelcollectie door Studio Piet Boon

De internationaal gerenommeerde designstudio Studio Piet Boon introduceert met trots haar eerste tegelcollectie: Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones. De collectie is het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de studio en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. De tijdloze en spannende tegelcollectie door Studio Piet Boon is opgebouwd uit zes bijzondere design series; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES tile.

Tegelcollectie door Studio Piet Boon

Basis

Wanden en vloeren vormen de basis van elk interieur. Tegels en natuursteen spelen voor Studio Piet Boon daarin een onderscheidende rol. De Tiles & Stones collectie is ontstaan vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen en verrijken. Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit, vormt de collectie een harmonieus geheel. Het karakteristieke ingetogen kleurenpalet en de duurzame materialen, in combinatie met de functionele eigenschappen van keramiek en natuursteen, voorzien elk interieur van een uniek tijdloos Studio Piet Boon karakter.

Collectie

De Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones collectie is opgebouwd uit zes bijzondere series. Elke tegelserie kenmerkt zich door haar eigenschappen in materiaal, afwerking, kleurenpallet, formaat en textuur. De tegels kunnen zowel los als in combinatie met andere series toegepast worden.

Tegelcollectie door Studio Piet Boon

CONCRETE tile

De passie van Studio Piet Boon voor beton komt tot uiting in de CONCRETE tile serie. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn. De serie is ook verkrijgbaar in een mozaïek uitvoering; CONCRETE TINY tile.

SIGNATURE tile

De SIGNATURE tile dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten. Deze karakteristieke rechthoekige “kleine broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy “metal” en matte variant.

WAX tile

De WAX tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten gesmolten was dat zijn imprint heeft achtergelaten. Net als natuurlijke was heeft de WAX tile dezelfde olieachtige en matte eigenschappen. De WAX tile is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

TINY tile

De TINY tile is een matte mozaïek, vervaardigd op speciale netjes. Verkrijgbaar in de kleuren krijtwit en houtskoolzwart kan de tegel prachtig alleen en in combinatie met andere tegels toegepast worden.

HUGE tile

De genereuze mat witte HUGE tile wandtegel is uniek in formaat en heeft daardoor de eigenschap van een gelijkmatige afwerking dat vrijwel naadloos is. Hierdoor ontstaat rust.

STONES

De STONES serie bestaat uit een selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van licht tot donker. Vooral toegepast in wildverband wordt het unieke karakter van elke natuursteen extra benadrukt.

De Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones collectie zal vanaf eind oktober 2016 verkrijgbaar zijn via geselecteerde dealers.

Meer informatie: Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones

 

Speak Your Mind

*