Keramisch parket is het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies dan voor keramisch parket. De vele voordelen die keramisch parket biedt ten opzichte van traditioneel parket maken dat keramisch hout in de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten.

Keramisch parket van Nibo Stone

Verbluffende houtimitatie

De imitatie van hout is verbluffend. De elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de technologie hebben ervoor gezorgd dat de keramische industrie zeer natuurgetrouwe replica’s kan maken. Keramisch parket is verkrijgbaar in vele houtmotieven zoals eiken, kersen of tropisch hardhout. De kleuren lopen uiteen van vergrijsd teak naar warme honingkleuren tot donker wengue.

Keramisch parket van Nibo Stone

Voelbare structuur

De keramische parkettegels hebben naast een houtprint ook een voelbare houtstructuur en worden geproduceerd in lange stroken met een lengte tussen de 110 en 180 cm of soms zelfs nog langer. De stroken zijn meestal 20 of 30 cm breed. Als de keramische stroken dan ook nog in een wildverband worden gelegd zoals een houten vloer of laminaat wordt gelegd, kun je nauwelijks nog verschil met echt hout ontdekken.

Keramisch parket van Nibo Stone

Praktisch in onderhoud en gebruik

Keramisch parket is hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Er is geen onderhoud nodig zoals het schuren, lakken of in de was zetten van de vloer. De vloer werkt niet, kraakt niet en scheurt niet. De houtlook tegels hebben een keiharde toplaag dus krassen en deuken krijgen geen kans. Zelfs na jarenlang intensief gebruik ziet keramisch parket er nog uit als nieuw.

Keramisch parket van Nibo Stone

Behaaglijk warm met vloerverwarming

Keramisch parket kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming en is bovendien energiebesparend. De houtlook vloertegels kunnen de warmte namelijk goed geleiden en goed vasthouden zodat het nog lange tijd aangenaam warm blijft nadat de thermostaat omlaag is gezet.

Keramisch parket van Nibo Stone

Ideaal voor de badkamer of buiten

Keramisch parket kan overal in huis worden gelegd. De lage poreusheid van de tegels maakt het een ideaal materiaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is het een praktische en mooie vloer. Heb je er al eens over nagedacht om keramisch parket tegen de wand te plaatsen? Het geeft je interieur een stoere en sfeervolle uitstraling.

Keramisch parket van Nibo Stone

Keramisch parket kan ook buiten gelegd worden. Mits goed verwerkt is deze tegel vorstbestendig en verkleurt niet in de zon. De houtstructuur maakt de keramische parkettegels stroever, zodat je bij nat weer niet gemakkelijk uitglijdt.

Keramisch parket van Nibo Stone

Keramisch parket leggen

Je kunt keramisch parket net als houtparket in allerlei patronen leggen zoals visgraat of halfsteens verband. Om de keramische vloer zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken, kan het keramisch parket het beste in een zo onregelmatig mogelijk wildverband leggen. Wat je na een rij aan de ene kant van de kamer overhoudt, gebruik je weer als begin voor de tweede rij aan de andere kant van de kamer. Een extra voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is, want je kunt de reststukken weer gewoon gebruiken.

Keramisch parket van Nibo Stone

10 Tips om zelf keramisch parket te leggen

Ben je van plan om zelf keramisch parket te leggen? Dan is het raadzaam om van tevoren een plan van aanpak op te stellen. Nibo Stone heeft een aantal handige tips voor je op een rij gezet, zodat je goed van start kunt gaan.

Keramisch parket van Nibo Stone

Meer informatie: Nibo Stone

Speak Your Mind

*