Natuursteen tegels reinigen

Door de voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus zitten heel veel mensen noodgedwongen thuis. Veel van hen benutten deze tijd om in huis of in de tuin aan de slag te gaan. Gelukkig laat het lentezonnetje zich geregeld zien en dat geeft je energie om aan de grote schoonmaak te beginnen. Wij geven je tips hoe je je natuursteen vloertegels het beste een grondige schoonmaakbeurt kunt geven. Natuursteen tegels reinigen doe je zo:

Natuursteen tegels reinigen

Het opbouwen van waslagen

Als je je natuursteen vloertegels regelmatig onderhoudt met een verzorgend product dat een synthetische was bevat, breng je eigenlijk steeds een heel dun beschermlaagje aan op de vloer. Na verloop van tijd raken de natuursteen vloertegels verzadigd en worden die opgebouwde waslagen te dik. Dan wordt het tijd om de vloer eens flink schoon te maken.

Natuursteen tegels reinigen

Wanneer natuursteen schoonmaken?

Vaak merk je vanzelf wanneer het tijd is om de vloertegels duchtig te reinigen. De warmte in de kamer (bijvoorbeeld van de vloerverwarming) maakt de dikke waslaag zacht, waardoor vuil makkelijker hecht. Dan natuursteen schoonmaken steeds lastiger en krijg je de vloertegels vaak niet meer zo goed schoon. Het natuursteen voelt vaak wat stroever aan tijdens het dweilen. Ook kan de vloer een streperig uiterlijk hebben. Afhankelijk van hoe er op de natuursteen vloer geleefd wordt, is natuursteen schoonmaken noodzakelijk tussen de één en drie jaar.

Natuursteen tegels reinigen

Natuursteen tegels reinigen in 3 stappen

In 3 stappen kun je jouw natuursteen tegels reinigen:

  1. Met een remover, zoals Natuursteen Strip van Nibo Stone, verwijder de eerst het oude en hardnekkige vuil. Verdun het middel volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het 10 minuten inwerken. Zorg wel voor een goede ventilatie van de ruimte.
  2. Als de oude waslagen en het vuil zijn losgeweekt, ga je de vloer te lijf met een schrobber. Goed voor de conditie, maar als het om een groot oppervlak gaat, is een schrobmachine huren ook een optie. Let er wel op dat de borstel van de schrobmachine geschikt is voor jouw natuursteen tegels.
  3. Zowel met als zonder het gebruik van een schrobmachine, is het belangrijk dat je de natuursteen vloertegels heel goed naspoelt. Doe je dit niet of niet voldoende dan kan vuil wat achter blijft op de vloer weer terug de tegels trekken en kun je weer opnieuw beginnen met natuursteen schoonmaken.

Meer informatie over het reinigen en onderhouden van natuursteen tegels: Nibo Stone

Speak Your Mind

*