Portugese en decortegels

Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord van de benaming Portugese tegels. Deze decortegels geven een prachtige Zuid-Europese sfeer aan de ruimte van uw keuze. De tegels zijn er in vele kleuren, maar het meest kenmerkend zijn de mooie, kleurige decors. Met deze decors kun je van je vloer of wand, een plaatje maken.

Portugese en decortegels

Onderhoud Portugese tegels

Er is één nadeel aan deze Portugese cementtegels. Op de cementtegels wordt een toplaag van marmerpoeder geperst. Een bekende eigenschap van marmer is dat het poreus is. Dit betekent dat deze tegels extra onderhoud nodig hebben. Met name als je deze in de keuken of badkamer wilt gaan verwerken. Het is belangrijk om ze dan te behandelen met klinkerolie en een goed vlekafstotend product.

Portugese en decortegels

Alternatief Portugese tegels: decortegels

Nieuw in het assortiment van Lingen Keramiek zijn tegels die een mooi alternatief zijn voor deze Portugese tegels en zeker ook dezelfde sfeer geven aan een ruimte. Het grote voordeel van deze decortegels is dat ze geen marmerpoedertoplaag hebben en dus niet poreus zijn. Dit houdt in dat ze makkelijk in onderhoud zijn en dus ook prima te gebruiken in keuken en badkamer.

Portugese en decortegels

Er zijn verschillende series. Wil je decortegels met verschillende patronen en niet te overheersende kleuren, dan is dat zeker mogelijk. Maar natuurlijk zijn er ook kleurrijke decortegels. Wil je graag het geheel wat strakker, moderner en toch gecombineerd met leuke decors? Zoals je op de foto’s kunt zien, zijn ook daar vele mogelijkheden voor.

Meer informatie over decortegels

Speak Your Mind

*