Tegels mixen en matchen

Tegels zijn een uitstekende oplossing om een saaie wand, nis of ruimte op te vrolijken. Naast het feit dat tegels duurzaam en eenvoudig te reinigen zijn, is er ook heel veel keuze in vormen, kleuren en materialen. Voor een extra spannend effect kun je tegels mixen en matchen naar hartenlust. Vind je het lastig om tegels bij elkaar te zoeken, dan hier een paar tips:

Voor een rustig en harmonieus resultaat kies je verschillende formaten tegels in dezelfde kleur of eventueel ton-sur-ton kleuren (dezelfde kleuren maar dan een of twee tinten lichter of donkerder). Of maak een mix van matte en glanzende tegels.

Tegels mixen en matchen ton-sur-ton

Foto’s: Pinterest

 

Wil je iets meer kleur gebruiken, dan kies je voor kleuren die goed met elkaar matchen. Combineer bijvoorbeeld diverse aardetinten met elkaar of kies voor vergrijsde kleuren.

Vergrijsde tegels mixen en matchen

Foto’s: Pinterest

 

Tegelfabrikanten maken het je gelukkig gemakkelijk door tegels in series te maken waarvan de kleuren al goed op elkaar afgestemd zijn. Helemaal gemakkelijk zijn de mozaïektegels, waarbij de kleine steentjes in een mooie verhouding kant-en-klaar op een matje worden aangeleverd.

Tegels in een serie

Foto’s: Pinterest en Terre d’Azur

 

Mag het wel wat heftiger dan kun je ook verschillende sprekende kleuren (blauw, groen, geel, oranje, enz.) met elkaar combineren. Wil je het ook weer niet té bont maken, kies dan niet teveel verschillende kleuren óf betegel een deel van een ruimte of wand met de kleurrijke tegels.

Tegels met kleur

Foto’s: Pinterest

 

Wel sprekende kleuren, maar geen regenboog? Kies voor één basiskleur en wissel die, al dan niet in een vast patroon, af met gekleurde tegels. Of kies twee kleuren die mooi matchen of juist contrasteren en wissel die met elkaar af.

Tegels in twee kleuren

Foto’s: Terre d’Azur en Pinterest

 

Er zijn ook hele mooie tegels met prints. Wissel deze decortegels af met uni tegels, bijvoorbeeld in horizontale banen, voor een bijzondere wand.

Tegels mixen en matchen

Foto’s: Pinterest

 

Echte regels zijn er niet, want over smaak valt niet te twisten. Laat je leiden door je eigen gevoel.

Mooie (decor)tegels vind je o.a. bij: Terre d’Azur

Speak Your Mind

*