Tegels voor de landelijke keuken

Hoe mooi een moderne, strakke keuken ook kan zijn, voor sommigen blijft de landelijke keuken favoriet. Begrijpelijk, want landelijk staat voor warm en gezellig. Een landelijke keuken is een keuken waar je de hele dag kunt verblijven met het gezin, maar waar je ook je familie en vrienden ontvangt. Een keuken waar iedereen kan aanschuiven.

 Tegels voor de landelijke keuken Tegels voor de landelijke keuken

Vloertegels voor de landelijke keuken

Bij een landelijke keuken wordt vaak gekozen voor natuurstenen tegels. Mooi en tijdloos. Maar ook een terrazzo of granieten vloer passen enorm goed in een landelijke keuken. En tegenwoordig is het leggen van een dergelijke vloer niet zo ingrijpend als het vroeger was. Er zijn prachtige tegels verkrijgbaar die de terrazzo of granieten vloer prachtig nabootsen. Deze tegels worden gelegd met een minimale vloer wat het effect geeft van een vloer uit een geheel.

Tegels voor de landelijke keuken Tegels voor de landelijke keuken

Friese wandtegels

Ook voor de keukenachterwand kies je tegels die passen bij het karakter van de landelijke keuken. Veelgebruikt zijn vierkante wandtegels van 13×13 cm. Deze zijn verkrijgbaar is vele uni kleuren, maar ook met afbeeldingen. Kies voor de wand achter het fornuis bijvoorbeeld voor witte tegels met blauwe Friese decors als een boerderij, molen en skûtsje. Deze wissel je af met de Friesland uni met kleine blauwe details in de hoeken om het geheel niet te druk te maken.

Tegels voor de landelijke keuken

Met een knipoog

Het zijn vaak de details die het helemaal afmaken. Hoe leuk is het om met tegeltjes aan te geven waar de jampot hoort te staan en waar je de boter, kaas en eieren kunt vinden. Maar je maakt het landelijke karakter van je keuken pas echt compleet met… een haan! Met zes wandtegels van 13×13 cm ‘puzzel’ je een prachtige haan op de muur.

 

Al deze tegels komen uit het assortiment van Terre d’Azur.

Speak Your Mind

*