Tegelvloer schoonmaken

Een tegelvloer schoonmaken is misschien geen leuk, maar zeker geen moeilijk klusje. Droog vuil is makkelijk op te vegen en ander vuil verwijder je door te dweilen. Maar zo af en toe is het nodig om de tegelvloer professioneel te laten reinigen. Bijvoorbeeld wanneer jouw tegelvloer al een aantal jaren ligt. Maar ook als je verhuist naar een woning waarin vloertegels liggen van de vorige bewoners, is het fijn om deze vloer grondig te laten reinigen.

Tegelvloer schoonmaken

Een bestaande tegelvloer schoonmaken

Tegelvloer schoonmakenBestaande tegelvloeren worden niet altijd op de juiste wijze gedweild. Vaak gebeurt dit met te veel schoonmaakmiddel of met middelen die minder geschikt zijn, zoals de bekende huishoudmiddelen. Hierdoor blijft er een residu (kleine vetlaag) achter op de keramische tegels, waarop vuil zich makkelijk hecht. Als dit keer op keer gebeurt, dan wordt deze laag dusdanig hardnekkig, dat het lijkt of vloer altijd vies is, ook als je net gedweild hebt. Je ziet dit ook wanneer je “strepen” trekt in de vloer bij het schuiven met eetkamerstoelen.

Om deze vetlaag helemaal goed te verwijderen en jouw vloer er weer als nieuw uit te laten zien, is het noodzakelijk om dit op een professionele manier te laten schoonmaken.         

 

Een nieuwe tegelvloer schoonmaken

Het professioneel laten reinigen van een tegelvloer is ook belangrijk bij het verwijderen van de cementsluier. Deze cementsluier blijft achter nadat de vloer net gelegd en afgevoegd is. Vaak is de cementsluier lastig met de hand te verwijderen. Om de vloer mooi en makkelijk onderhoudbaar te maken, is het wel noodzakelijk dat deze cementsluier goed verwijderd wordt.

Tegelvloer schoonmaken

Werkwijze schoonmaken tegelvloer

Eerst wordt een gieter gevuld met water en afhankelijk van de mate van cementsluier of vervuiling wordt hier een scheut van het juiste schoonmaakmiddel (R163 bij cementsluier, R157 bij vervuiling) in gedaan. Dit water wordt over de vloer gegoten en met een mop verdeeld over de vloer. Hierna wordt er ±5 minuten gewacht. Daarna gaan de schoonmakers met de 1-schijfs boenmachine aan de slag. Afhankelijk van de vervuiling wordt er gekozen voor de groene, rode (lichtste) of zwarte (zwaarste) pad. Nadat de hele vloer gedaan is, wordt het water verwijderd met een waterstofzuiger. Hierna wordt de vloer nog eenmaal met een mop met schoon water na gedweild. Als de vloer droog is, wordt deze met de boenmachine met een witte pad opgewreven.

Het eindresultaat: een prachtige nieuwe vloer!

Let op!

Het reinigen van een tegelvloer met een stoomreiniger is sterk af te raden: dit gaat ten koste van de voegen.

 

Meer weten: Schoonmaakadvies

Bron: Lingen Keramiek

Speak Your Mind

*