Vintage tegels met de mooiste patronen

Wanneer we op vakantie zijn naar Zuid-Europa of nog verder van huis worden we altijd een beetje verliefd. Niet op de witte zandstranden, de mooie steden en zelfs niet op de culinaire hoogstandjes, maar op de prachtige dessins op de wand- en vloertegels. Heb jij dat ook? Dat vakantiegevoel kun je thuis terug laten komen door vintage tegels met de mooiste patronen aan te brengen.

Vintage tegels

Zonnige sfeerbrengers

Keramische vloertegels en wandtegels kunnen echte sfeerbrengers zijn. Welke ruimte in jouw huis kan wel een spannend element gebruiken? Wil je de keuken een wat meer exotische uitstraling geven? Kan de badkamer wel een toefje Spanje gebruiken? Of droom je van een hal uit het sprookje van 1000 en 1 nacht? Door vintage tegels aan te brengen op de vloer of juist als pittig accent op de wand zet je in een keer de juiste sfeer neer. En bent je bang dat het te druk wordt in de vaak kleine ruimtes als de keuken of de badkamer? Combineer deze tegels dan met keramische tegels zonder dessin, in een warme naturel tint.

Vintage tegels

Combinaties van dessins

Ga je voor één dessin op de vloer of op de wand of voel je meer voor een combinatie van verschillende dessins? Alles is mogelijk. Door diverse dessins met elkaar te combineren ontstaat een unieke wand of vloer. Zorg er wel voor dat de combinatie van deze keramische tegels qua kleurstelling in elkaars lijn ligt. Zo ontstaat, ondanks de verschillende patronen, toch een mooi geheel. Alsof de tegelmix altijd al zo was bedoeld.

Vintage tegels

Een stukje geschiedenis

Dat we tegenwoordig keramische tegels met de prachtigste patronen in huis kunnen aanbrengen, hebben we te danken aan de Moren. Toen zij in 711 Spanje binnenvielen, brachten ze hun gedecoreerde cementtegels mee. Jaren later, in 1492, toen de Moren werden verdreven, raakten de tegels uit de gratie. Pas toen deze gedecoreerde tegels tijdens opgravingen weer tevoorschijn kwamen, groeide hun populariteit. Dankzij de hedendaagse technieken kunnen nu de mooiste keramische tegels met vintage look worden gemaakt. Geïnspireerd op de patronen van weleer!

Vintage tegels   Vintage tegels

Vintage keramische tegels

Hoewel we de keramische tegels met hun prachtige patronen graag vintage noemen, zijn de wand- en vloertegels splinternieuw. Waarom ze dan toch vintage heten? Vanwege hun authentieke uiterlijk. De patronen van de tegels zijn geïnspireerd op de patronen van de tegels uit oorden van over de hele wereld en uit verschillende tijden. Zo krijg je een vintage uitstraling, met de kwaliteit van nu.

Vintage tegels

Zuid-Europese dessins in de badkamer…

… of in de keuken, hal, het toilet, de woonkamer. Elke ruimte kan wel een vleugje Zuid-Europa gebruiken, toch? Lingen Keramiek heeft de mooiste vintage tegels in de collectie van onder andere diverse Italiaanse merken. Dus heb je genoeg van de Hollandse nuchterheid en kan jouw woning wel een vleugje Mediterranée gebruiken, breng dan eens een bezoek aan één van de showrooms.

Vintage tegels   Vintage tegels

Vintage tegels in collectie

Een deel van de collectie vintage tegels kun je ook online vinden in de tegelviewer van Linge Keramiek. Kies hiervoor de “multicolor” tegels voor zowel vloer als wand en je kunt de tientallen verschillende soorten vintage tegels toegepast zien een woonkamer, badkamer of andere ruimte.

Vintage tegels

Meer informatie: Lingen Keramiek

Speak Your Mind

*