Zo kies je de vloer die bij je past

Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen? Grote kans dat je dan ook moet nadenken over een nieuwe vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak van de ruimte en is daarmee heel bepalend voor de rest van de uitstraling van je interieur. Maar niet alleen je persoonlijke smaak telt. Kies je de vloer die bij je past en bij jouw manier van leven, dan kun je er jarenlang onbezorgd van genieten.

Zo kies je de vloer die bij je past

Waar moet je op letten?

Het gebruik van de ruimte bepaalt welke vloer daar het beste is. Een hal vraagt een slijtvaste vloer waar binnengedragen zand geen krassen achterlaat, terwijl een badkamer om een vloer met een stroef oppervlak vraagt. In de keuken wil je graag een vloer waar niet snel vlekken in komen en op de slaapkamer zoek je misschien wel een hygiënische vloer die ook op blote voeten nog comfortabel voelt.

De gezinssamenstelling speelt ook een belangrijke rol. Heb je kleine kinderen en wordt je nieuwe huis een eengezinswoning met een leuke tuin waar ook de hond lekker kan rondrennen? Dan kies je beter niet voor een spiegelgladde vloer waar zowel kinderen als de hond moeite zullen hebben om overeind te blijven. En als ze samen lekker in de zandbak hebben gespeeld, wil je waarschijnlijk ook liever een vloer die wat minder krasgevoelig is. Donkere terrastegels absorberen zonlicht en kunnen in de zomer behoorlijk heet worden, misschien wel te warm voor kleine kindervoetjes. Kies dan liever voor een lichtere variant.

Welke verwachtingen heb je van een vloer? Er zijn veel verschillende soorten vloeren met ieder hun eigen eigenschappen. Zo is tapijt comfortabel zacht, maar erg vlekgevoelig. Een natuursteen vloer heeft een unieke uitstraling, omdat geen tegel hetzelfde is, maar sommige soorten zijn wat krasgevoeliger. Keramische tegels zijn super praktisch in onderhoud, maar kunnen saai overkomen, omdat het patroon repeteert. PVC is in vele dessins beschikbaar, maar vraagt om een hele gladde ondergrond, omdat het relatief dun is. Een gietvloer oogt heel egaal, maar kan na verloop van tijd verkleuren.

Een persoonlijk wensenlijstje meenemen in je zoektocht naar de vloer die bij je past, is dus een goed idee. Ook is het verstandig om naar een speciaalzaak te gaan. Hier hebben ze de meeste kennis en ervaring om je van het juiste advies te voorzien. Ook kunnen ze je informeren over de juiste ondergrond, vloerverwarming, het leggen en het onderhouden van de vloer. Nibo Stone in Vianen en Venlo is zo’n tegelbedrijf. Het bedrijf, dat al sinds 1923 bestaat, heeft alle vloeren kamerbreed tentoongesteld liggen. Niet kiezen uit een ladebak, maar zelf lopen over de vloeren. Zo kun je de vloer pas echt goed ervaren. Samen met het deskundig en persoonlijk advies van de verkoopadviseurs weet je zeker dat je de vloer koopt die bij je past. 

Meer informatie: Nibo Stone

Speak Your Mind

*