Koudeval en condensvorming voorkomen

Veel kantoorpanden en onderwijsgebouwen worden voorzien van fraaie hoge doorlopende glazen geveldelen. Ook huizenbezitters uitten steeds meer de wens om hoge ramen te laten bouwen vanwege de fraaie natuurlijke lichtinval. Architectonisch gezien prachtig, maar wat hierbij vaak wordt onderschat zijn koudeval en condensvorming.

Voorkom koudeval en condensvorming

Hoe ontstaat koudeval en condensvorming

Bij koudeval koelt warme lucht af bij grote raampartijen. Koude lucht is zwaarder en ‘valt’ vervolgens naar beneden. Daardoor lijkt het of er altijd een tochtstroom over de vloer loopt. Condensvorming aan de binnenkant van de ramen treedt op wanneer er een lage buitentemperatuur heerst, samen met een hoge luchtvochtigheid. Door het plaatsen van de juiste producten loopt de temperatuur in het pand snel op en worden koudeval en condensvorming voorkomen.

Instamat biedt de volgende oplossingen:

  • De AC Plintradiator kenmerkt zich door de hoge mate van kwaliteit in zowel uitstraling als afwerking. Door de slimme opbouw van modellen bieden de plintradiator voor bijna iedere situatie een oplossing. Zelfs gebogen en gehoekte uitvoeringen zijn mogelijk.
  • De Kermi therm-x2 radiator met een hoogte van 200 mm is perfect voor plaatsing onder de raampartijen. Deze radiator combineert een aantrekkelijk, hoogwaardig design met innovatieve technologie en is verkrijgbaar in verschillende maten en talrijke trendy kleurvariaties.

Meer informatie: Instamat

Speak Your Mind

*