Maak van je douchewand een knuffelwand

Maak van je douchewand een knuffelwandHet overkomt iedereen wel eens: sta je lekker warm te douchen en dan kom je in aanraking met de koude tegelwand. Happen naar adem is de onvermijdelijke schrikreactie. Maak van je douchewand een knuffelwand en deze oncomfortabele ervaring is voorgoed verleden tijd.

Warmte in de badkamer

Een badkamer is pas comfortabel als deze goed van temperatuur is. Verwarming mag dan ook niet ontbreken in deze ruimte. Je eerste gedacht gaat dan uit naar een (design)radiator en in tweede instantie zul je denken aan vloerverwarming. Maar er is nog een optie: maak van je douchewand een knuffelwand met wandverwarming. Want wat je in de vloer verwerkt, kun je ook in de wand verwerken. En met het Click & Go systeem van Havobol verlies je geen ruimte. De elementen waarin de watervoerende of elektrische bekabeling wordt gemonteerd, zijn slechts 12 mm dik.

Strak en veilig

De handzame Click & Go kunststof tegel heeft een voorgevormde sleuvenpatroon. Hierin wordt de bekabeling meanderend of slingerend vastgeklikt. Door het meanderend montage patroon ontstaat een optimale verdeling van het leidingtracé op de wand, waardoor er een optimale warmteverdeling van het oppervlak ontstaat. Vervolgens wordt het geheel afgedekt met een aluminiumplaat die naar wens afgewerkt wordt met tegels of stuc. Dit zorgt voor een strak eindresultaat dat geschikt is voor zowel douche- als saunaruimte. Met een oppervlaktetemperatuur van circa 31oC biedt dit systeem een optimaal comfort zonder gevaar van verbranding.

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Technische details

De leiding zit opgesloten in de sleuven van de C & G tegel elementen waardoor een gezekerde bescherming van het leidingsysteem is gewaarborgd. De eventuele bestaande elektradozen voor stopcontacten of schakelaars en sanitaire aansluitingen kunnen eenvoudig worden opgehoogd met behulp van de opzetringen of fittingen. Het aansluiten van het leidingsysteem kan op de bestaande aanvoer/retour van de eventuele aanwezige leidingen van het cv-systeem. Tot circa 10 m2 kan het wandverwarmingssysteem zonder pompset/verdeler geplaatst worden.

Meer informatie: Havobol

 

 

Speak Your Mind

*