Smart verwarmen met Fonterra Smart Control

Dankzij alle mogelijkheden van huisautomatisering staat ‘smart wonen’ momenteel in het middelpunt van de belangstelling. En omdat iedereen tegenwoordig wel een huisnetwerk heeft, kan ‘smart wonen’ ook zonder nieuwbouw of kostbare renovatie. Bijvoorbeeld als het om vloerverwarming gaat. Met een nieuwe, slimme assistent kan deze nu -volledig plug&play en zonder bekabelingswerk- smart worden gemaakt. 

Smart verwarmen met Viega Fonterra Smart Control

Zo’n slimme assistent is de nieuwe Fonterra Smart Control van Viega. Deze werkt volautomatisch, leert zelfstandig en past de vloerverwarming steeds aan de individuele wensen en leefgewoonte van de bewoner aan. Zo herkent de regeling wanneer de temperatuur verandert omdat het raam openstaat, de zon naar binnen schijnt of een nieuw vloerkleed is neergelegd. Tegelijkertijd wordt er meer of minder verwarmd om de gewenste temperatuur te behouden.

Plug-and-Play

Smart verwarmen met Viega Fonterra Smart Control

Alle installatiedelen van Fonterra Smart Control zijn voorzien van een eigen stekker. Daardoor kan de regeling ook achteraf snel en eenvoudig worden aangebracht. De basiseenheid en de kamerthermostaat zijn draadloos met elkaar verbonden. Extra kabels aanleggen is daarom ook niet nodig.

Smart verwarmen met Viega Fonterra Smart ControlNadat de stekker van de basiseenheid in het stopcontact is gestoken en de overige onderdelen in de verdeelkast zijn gemonteerd, is Fonterra Smart Control klaar voor gebruik. Het inregelen en optimaliseren van de verwarmingsgroepen – iets dat normaal gesproken heel wat tijd vergt – verloopt daarna volledig automatisch. Vervolgens blijft de regeling zich zelfstandig en automatisch zelf optimaliseren. Zo kan maximaal 20 procent energie worden bespaard zonder dat dit ten koste gaat van comfort of behaaglijkheid.

Altijd aan te passen

Als smart regeling werkt Fonterra Smart Control volledig zelfstandig en automatisch – los van vloerbedekking of kamergrootte. De instelling van afwezigheidstijden en andere regelinstellingen kunnen altijd worden veranderd. Dat kan volledig intuïtief via smartphone, tablet of pc – thuis of onderweg. Handig als de kamertemperatuur op afstand alvast wat omhoog gezet wordt wanneer je vanaf werk naar huis gaat.

 

Meer informatie: Viega

Speak Your Mind

*