Verwarm je vloer duurzaam met “Click & Go”

Wanneer je een bestaande woning hebt of houten vloeren, dan denk je misschien niet zo snel aan vloerverwarming of -koeling . Je hebt waarschijnlijk geen zin in al het stof dat komt kijken bij het infrezen van de sleuven in het beton of je denkt dat het niet mogelijk is met de houten vloer in jouw woning. Maar er zijn systemen voor vloerverwarming die niet in cement worden gegoten. Dat noem je een droogbouwsysteem.

Havobol click & go

“Click & Go”

“Click & Go” is zo’n droogbouw verwarmingssysteem. Het systeem bestaat uit kunststof elementen met een handzaam formaat van 36 x 36 x 1,2 cm. Deze zijn voorzien van een meanderend (slingerend) sleuvenprofiel voor de montage van de PE-RT leiding. De verbinding tussen de elementen wordt door middel van een demontabel klik-systeem gerealiseerd. Een van de grote voordelen van dit systeem is de geringe opbouwhoogte van slechts 12 mm.

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Energiebesparing door lage watertemperatuur

De watertemperatuur van vloerverwarming bepaalt de energieprestatie van het systeem. Hoe lager de temperatuur hoe energiezuiniger. Door het meanderend montagepatroon in de elementen met een gemiddelde hartafstand van 55 mm wordt een optimale verdeling van het leidingsysteem gerealiseerd. Dat resulteert in een optimale afgifte van de watervoerende leiding. Omdat tegels, parket of laminaat direct op het systeem worden gemonteerd, wordt de vloer snel verwarmd. Daardoor kan de watertemperatuur extra laag worden ingesteld, wat een flinke energiebesparing oplevert. Zelfs in de winter is een watertemperatuur van maximaal 50° Celsius ruim voldoende om het behaaglijk warm te krijgen.
Havobol_FBHVLA 3D. met tekst

 

Het belang van een juiste montage

Het netwerk van leidingen is eenvoudig en zonder breekwerk te leggen. Maar om tot een goed werkend verwarmingssysteem te komen, is de juiste installatie met de juiste instellingen van alle onderdelen van belang. De lengte van de watervoerende leiding, de watersnelheid en de juiste energiezuinige Label A-pompkeuze zijn onder andere bepalend voor de meest efficiënte en duurzame warmteafgifte .

De voordelen op een rijtje

  • Havobol click & go systeemDankzij de hoogte van slechts 12 mm zijn de elementen perfect te combineren met een keramische, hout, parket, laminaat, pvc of gietvloerafwerking.
  • Voor de toepassing met pvc of tapijtbedekking wordt een aluminium druklaag van 1 mm erop geplakt allemaal direct te verlijmen of monteren op de “Click & Go “-elementen, zonder dat de toegestane hoogte voor deuren e.d. wordt overschreden (totaal 13 mm).
  • Waar traditionele systemen een droogtijd van vier tot zes weken hebben, kan “ Click & Go” bijna meteen na montage in gebruik worden genomen. Afhankelijk van de vloerafwerking bedraagt deze wachttijd niet meer dan 48 uur.
  • Verwarmen en koelen in één systeem: Wat kan verwarmen, kan ook verkoelen, door koud water door de leidingen te sturen, zorgt het ” Click & Go” systeem net zo makkelijk voor verkoeling.
  • Verhuisbaar: Dankzij de eenvoudige “Click “ montage is “Click & Go” een ideaal klimaatsysteem. Doordat het een modulair systeem is, dat niet op de ondergrond wordt vastgelijmd, kan het systeem worden opgepakt en meegenomen naar een volgende woning.

Meer informatie: Havobol

Speak Your Mind

*