Een vloerkleed maakt de ruimte af

Elke mooie vloer verdient een vloerkleed. Een kleed zorgt niet alleen voor (nog) meer comfort en een betere akoestiek, het brengt ook samenhang in een ruimte.

Een vloerkleed maakt de ruimte af

Vloerkleden zijn mooi én functioneel

Of de woonkamer nu heel ruim is of juist aan de kleine kant, er past altijd een vloerkleed in. Bijvoorbeeld bij de zithoek. Het kleed kan worden gebruikt om een woonruimte af te bakenen of juist om de zitmeubels te groeperen. Veel losse meubels bij elkaar (de bank, fauteuils, bijzettafeltjes…) kunnen rommelig ogen. Door een ruim kleed te kiezen, is het eenvoudig om samenhang tussen al deze elementen te creëren.

Een vloerkleed maakt de ruimte af

Een kleed van formaat

Heb je een ruime zitkamer? Kies dan een kleed dat zo groot is dat alle zitmeubels erop kunnen staan. Dat betekent dat het karpet zeker 20 centimeter aan weerszijden van de bank uitsteekt en groot genoeg is om ook een plek te bieden aan de fauteuils en tafeltjes. Zo wordt eenvoudig een zit-eiland gecreëerd.

Is de ruimte wat kleiner, zorg dan wel dat het kleed minstens zo breed is als de bank, maar zet van de bank en de fauteuils alleen de voorpoten op het kleed. Zo is er wel de samenhang tussen de meubelen, maar blijft de kamer ruimtelijk ogen. Goed om te weten: wanneer wordt gekozen voor een vloerkleed dat eigenlijk te klein is, wordt de kamer eerder rommelig.

Kies voor de eethoek een karpet dat zo ruim is dat de stoelen nog steeds op het karpet staan, wanneer zij naar achteren zijn geschoven. Dat voorkomt dat de stoel blijft steken bij het aanschuiven.

Een vloerkleed maakt de ruimte af

Hoogpolig of laagpolig?

Of je een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur én van de plek waarop het kleed komt te liggen. In de woonkamer en in de slaapkamer (naast of onder het bed) is een hoogpolig kleed heel comfortabel. Een hoogpolig vloerkleed oogt chique. Past dat bij de rest van het interieur? Of is een wat stoerder, laagpolig kleed meer jouw stijl? Onder de eethoek is een laagpolig kleed een must. Op een laagpolig karpet kunnen de stoelen zonder moeite worden aangeschoven, iets wat op een hoogpolig vloerkleed erg moeizaam gaat.

Een vloerkleed van sisal

Sisal is een ruwe, tropische vezel. Deze vezels worden samengebonden tot strengen waarvan de sisal vloerkleden worden gevlochten. Dit natuurlijke materiaal past prachtig bij de nog altijd populaire botanische trend. Ook fijn: een sisal kleed oogt elegant én heeft een hoge slijtvastheid. Bovendien kunnen de sisal karpetten uit de collectie van Lingen Keramiek goed worden gecombineerd met vloerverwarming en vloerkoeling.

Een vloerkleed maakt de ruimte af

Warm en zacht: wol

Nog zo’n prachtig, natuurlijk materiaal is wol. Mooi voor zowel hoogpolige als laagpolige karpetten. Wol doet wonderen voor de akoestiek en is door zijn natuurlijke laagje vet vuilafstotend. Ideaal in de woonkamer. De wollen kleden uit de collectie van Lingen Keramiek zijn geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling. Wel zo comfortabel.

Antislipondertapijt

Komt jouw kleed op een gladde vloer te liggen? Voor alle vloerkleden van wol en sisal die Lingen Keramiek verkoopt, is antislipondertapijt op maat verkrijgbaar. Dat voorkomt glijpartijen.

Meer informatie: Lingen Keramiek

Speak Your Mind

*