Hoe onderhoud je een houten vloer?

Je hebt houten vloeren in jouw woning of je denkt er over om deze aan te schaffen. Een belangrijk aspect bij deze vloerbedekking is het onderhoud. Veel mensen zien hier tegen op en denken dat houten vloeren erg veel onderhoud nodig hebben. Laat je goed informeren door jouw vloeren leverancier. Als je weet waar je aan toe bent, dan blijkt de mate van onderhoud best mee te vallen. Hoe onderhoud je een houten vloer? Hieronder de belangrijkste tips. 

Hoe onderhoud je een houten vloer?

Voorkom krassen

Het is allereerst belangrijk om houten vloeren regelmatig te stofzuigen. Op die manier zorg je er voor dat zand en steentjes geen kans krijgen om krassen te maken en kale plekken te veroorzaken. Daarnaast kun je de vloeren in ieder geval één keer per week dweilen. Op die manier houd je de vloer hygiënisch schoon. Wil je een nog betere hygiëne, dan kun je af en toe kiezen voor een diepte reiniging. De houten vloer wordt dan gedesinfecteerd met stoom waardoor ingelopen vuil en oude vlekken worden verwijderd. Om uitdrogen te voorkomen moet de vloer naderhand wel behandeld worden met een onderhoudsolie.

Al met al valt het onderhoud van een houten vloer dus nog wel mee. Vooral stofzuigen en dweilen zijn van essentieel belang om houten vloeren zo lang mogelijk mooi te houden. 

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*