Neolith als gevelbekleding

(Fotograaf: Frank Stahl)

Arte is bij de meeste consumenten bekend als keukenbladenfabrikant. Maar eigenlijk is het bedrijf maatwerkleverancier in steen. Steen is bijzonder geschikt als materiaal voor keukenbladen, maar ook toepasbaar in diverse andere projecten. Zo is het materiaal Neolith als gevelbekleding ingezet bij de renovatie van het voormalig ABNAMRO-kantoor in Utrecht.

 Neolith als gevelbekleding

Gevelbouw project Daalsesingel Utrecht

Arte heeft in samenwerking met Michel Oprey & Beisterveld een gevelbouw project opgeleverd in Utrecht. De volledige gevel van het voormalige ABNAMRO-kantoor is bekleed met Neolith Strata Argentum. Dit materiaal is geïnspireerd op de marmersoort travertin en heeft fijne, horizontaal lopende aders. De riverwashed afwerking van het materiaal zorgt ervoor dat het gebouw weer helemaal past in het moderne straatbeeld. Arte heeft de gevel ingemeten en zorg gedragen voor de productie en montage.

Neolith als gevelbekleding

Eigenschappen Neolith

Het materiaal Neolith is bestand tegen temperatuurwisselingen en vlekken. Doordat het vervaardigd wordt van 100% natuurlijke grondstoffen, is het ook bestand tegen uv-stralen. Dat zijn kenmerken die garanderen dat het materiaal ook na verloop van tijd er nog hetzelfde uitziet. Door zijn diverse buitengewone fysische eigenschappen is Neolith een uitstekend materiaal voor buitengebruik. Ook het lichte gewicht is een groot voordeel, want daardoor is het gemakkelijk te plaatsen.

Neolith als gevelbekleding

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*