5 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

Sinds de pandemie is thuiswerken de nieuwe norm, tenzij het niet anders kan. Behalve dat het reistijd scheelt, kan het ook heerlijk zijn om vanuit het comfort van je eigen woning aan de slag te gaan. Maar om dit goed te kunnen doen, is het wel belangrijk om een degelijk thuiskantoor voor je klaar te hebben staan. Hieronder volgen 5 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor.

5 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

1. Apparatuur kiezen

Een thuiskantoor heeft natuurlijk bepaalde apparatuur nodig. Denk aan een laptop, tablet, je telefoon en alle andere zaken. Zorg dat je de mogelijkheid hebt om deze apparatuur op zo’n manier op te stellen dat je comfortabel (en in gezonde houding) kunt zitten, en alle benodigdheden (opladers e.d.) bij de hand hebt. Denk ook aan apparatuur zoals printers bijvoorbeeld. Je kan het zomaar eens nodig hebben en het is natuurlijk wel zo fijn als het binnen handbereik is. Sluit ook meteen een print abonnement af, zo zit je nooit meer zonder inkt: en ook dat is fijn!

2. Duurzaam inrichten

Gezien er regelmatig vanuit het thuiskantoor gewerkt gaat worden is een duurzame inrichting erg belangrijk. Het bespaart je geld, draagt bij aan een beter milieu en gaat lekker lang mee. Installeer bijvoorbeeld ledverlichting, gebruik gerecycled papier en tweedehands meubelen. Een tweedehands bureau kan je namelijk makkelijk opknappen zodat het er weer uitziet als nieuw: en dat scheelt je ook nog eens in de portemonnee.

3. Opslagruimte

Een thuiskantoor heeft natuurlijk ook genoeg opslagruimte nodig. Zijn de lades in je bureau onvoldoende? Schaf dan een mooie kast aan; je kunt deze kast vervolgens ook nog eens gebruiken als afscheiding. Op die manier kun je een open ruimte verdelen in kantoor en eventueel nog iets anders, zoals je fitness hoekje of juist een plekje om de was te strijken.

5 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

4. Veel planten

Planten geven niet alleen sfeer aan een ruimte, ze zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit. Er is al meerdere keren bewezen dat planten een goede invloed hebben op de efficiëntie waarmee je werkt en de kwaliteit waarmee je het werk uiteindelijk afsluit.

5. Hou het zakelijk

Het is helemaal prima om her en der wat inspirerende quotes in te lijsten, maar probeer persoonlijke items zoals familiefoto’s voor een andere ruimte te bewaren. Zo kun je een duidelijk onderscheid maken tussen werk en privé en dat is ontzettend belangrijk wanneer je vanuit huis werkt. Het zorgt ervoor dat je onverstoord door kunt werken, zonder al teveel afleidingen om je heen.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*