Een groen toevluchtsoord

Thuis opladen met planten

Soms moet ook jij even opladen, maar dan zónder stekker. Weg van de drukte, van iedereen die iets van je wil, van een vol hoofd. Je kunt dan op stilteretraite in een klooster of een half jaar solo gaan wandelen. Of je trekt je even terug in een groen toevluchtsoord.

Een groen toevluchtsoord 

1. Kies een plek

Thuis kom je tot rust. En dan niet in een ontplofte woonkamer of tussen een berg nog te vouwen was en een onopgemaakt bed. Kies een plek waar je even ongestoord kunt zitten, al is het een kwartier. Het hoeft geen aparte kamer te zijn met een Niet Storen-bordje op de deur: een licht hoekje in de woonkamer is al genoeg.

2. Afschermen en beschermen

Scherm dat lichte hoekje af met planten. Met een setje mini-cactussen schiet dat niet zo op, je kunt beter kiezen voor een paar grote jongens met dito bladeren. Daarmee schuif je in no-time een gebladerde afscheiding bij elkaar die fluistert: dit is een groene oplaadzone. Uitermate geschikt voor dit plan zijn Goudpalm, Monstera, Yucca, Asplenium Crispy Wave en Spathiphyllum. Zij beschermen je tegen kletsende partners, gillende kinderen en het geluid van games, muziek en gekibbel.

 Een groen toevluchtsoord

3. Opladen tussen, door en met groen

Maar dat is niet alles: die prachtplanten doen nog meer voor je. Ze zorgen er namelijk ook voor dat jij, terwijl je verscholen zit achter hun bladeren, rust ervaart. Want groen geeft je zuurstof en daarmee nieuwe energie. Je omringt je met vredige, levende wezens die niets van je hoeven, op wat water na. Zeg, zakken je schouders nu wat naar beneden? We zeiden het toch…!

Bron: Mooi wat planten doen

Speak Your Mind

*