Een streepje led maakt jouw woning eigentijdser

Mehr Licht! riep Goethe toen hij zijn laatste adem uitblies. Zo liet hij uitschijnen dat hij een kind was van de Verlichting en hij als romantisch rationalist streefde naar harmonie en helderheid. Na Goethe zijn we inderdaad rationeler geworden en dat is onder meer te merken aan onze architectuur, die strakker en rechtlijniger oogt. Maar strakheid is geen must voor helderheid en transparantie. Ook niet moderne woningen hebben vandaag nog kans om te overleven en zijn deels aan te passen aan heden ten dage. Hoe dan wel zult u zich afvragen?

Een streepje led maakt jouw woning eigentijdser

Een puntgaaf plafond is natuurlijk mooier dan een met barsten en scheuren. Keuzes genoeg om plafonds aan te pakken. Hetzelfde voor de vloeren. Plavuizen, parket of een gietvloer, tegenwoordig heeft de markt heel wat in petto. Heel belangrijk zijn de ramen. Bij een renovatie zijn er voldoende opties. Keuze genoeg. Kies je voor kunststof, aluminium, hout of staal? Voor elk budget is er wel wat. Houd er rekening mee dat je voor- en nadelen tegenover elkaar afweegt. Tenslotte is er nog led licht. Het tijdperk dat led licht het equivalent was voor pretlicht is allang passé. Led heeft in zeer korte tijd de wereld veroverd en het gaat allicht nog verder evolueren.

Leuke leds

Helemaal leuk in huis zijn led strips. Ze geven licht en accentueren de architectuur, laten muren en meubelstukken zweven en hebben onnoemelijk veel branduren. Ze zijn enorm flexibel inzetbaar. Dat in een notendop natuurlijk, want er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Wifi bediening

Bedien al jouw Wifi led verlichting met de gratis App voor smartphone en tablet. Beschikbaar voor zowel Apple als Android. Toch liever een afstandsbediening achter de hand? Geen probleem; ook deze kun je namelijk gebruiken om de Wifi verlichting te bedienen. Extra leuk: al de verlichting is ook nog eens dimbaar. Ook dit regel je direct via de App en de afstandsbediening. En zo blijven de mogelijkheden maar aanrollen.

Warm wit

Het Wifi led verlichtingssysteem werkt samen met diverse soorten Wifi lampen, spots en strips. Je kunt dus vrijwel alle verlichting in huis vervangen door deze duurzame en fraaie led verlichting. De lampen en strips zijn verkrijgbaar in RGBW. Dit houdt in dat je naast alle kleuren ook kunt kiezen voor warm wit. Hierdoor zijn ze dus ook erg geschikt als reguliere verlichting en voor als je een keer geen kleuren wilt.

Led strips

De multicolor led strip is de ultieme sfeerverlichting. Een passende kleur voor elke gelegenheid. Je bedient hem eenvoudig met bijvoorbeeld de kleurencirkel op de afstandsbediening, touch panel of je eigen smartphone of tablet. Daarmee kun je alle kleuren mengen. Ook heb je de keuze uit een aantal programma’s, zoals flash en fade.

Verkrijgbaar zijn losse RGB led strips multicolor van verschillende afmetingen waarmee je zelf jouw eigen set opbouwt. Je start in dat geval natuurlijk met een losse RGB led strips en schaft daar de voeding en bediening bij aan. Maar je kunt je ook laten verrassen door de ongekende mogelijkheden van kant-en-klare complete RGB led strips sets.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*