Ga aan de slag met de nieuwste woontrends

Ben je bezig met het aanpassen van je interieur, maar heb je geen idee wat de nieuwste woontrends zijn? Zijn het nou nieuwe meubels of moet je toch gaan kijken naar een speciale kleur voor op de muren. Wellicht is het een mooi decoratiestuk voor aan de muur. Ga aan de slag met de nieuwste woontrends en maak jouw interieur weer helemaal up-to-date.

Ga aan de slag met de nieuwste woontrends

Een duurzaam interieur

De laatste jaren letten we steeds meer op de duurzaamheid van producten. We betalen liever wat meer voor een shirt als deze op een duurzame manier is ontwikkeld tegen een eerlijk loon. Dit zien we ook terug in ons interieur. We zoeken voortaan beter naar de mogelijkheden en betalen dan ook meer als we weten dat het een duurzaam meubelstuk is. Denk bij een duurzaam meubelstuk vooral aan meubels gemaakt van kurk, riet of linnen. Zeker wanneer je deze meubels combineert met planten en bloemen creëer je al heel snel een duurzaam interieur.

Ga aan de slag met de nieuwste woontrends

Ronde schilderijen zijn hét decoratiestuk

Decoratie maakt een interieur af, maar welk stuk moet je dit jaar gaan gebruiken? Dit jaar zien wij twee decoratiestukken die een interieur echt af kunnen maken, namelijk het gebruik van lampen en ronde schilderijen. Het gebruik van lampen zien we al jaren terugkomen in de interieurtrends, maar het ronde schilderij is toch wel een nieuwkomer. Het voordeel van ronde schilderijen is dat je kunt kiezen uit verschillende categorieën, zoals abstract maar ook fotokunst. Hierdoor kun je spelen met verschillende schilderijen, maar zal het stuk altijd opvallen. Het gebruik van ronde schilderijen werkt ook in een andere woontrend, namelijk het creëren van contrast binnen je interieur.

Contrast binnen je interieur

Tegenwoordig proberen we in het leven alle ballen in de lucht te houden, het drukke zakelijke leven met het rustige privéleven. Maar ook ons online en offline leven, het draait allemaal om contrast en samenhang. Dit zie je ook steeds vaker terug in ons interieur. Denk hierbij aan het gebruik van vierkante meubels met ronde decoratiestukken. Hier komen de ronde schilderijen weer in terug. Zo heb je nog een tal van mogelijkheden om te spelen met contrast binnen je interieur. Durf te spelen met het contrast en creëer een unieke sfeer binnen je interieur.

Naast deze specifieke interieurtrends zijn er natuurlijk ook weer een aantal kleuren die je aankomend jaar steeds vaker zult zien. Dit jaar zullen we vooral gewaagde kleuren, zoals perzik en mosterdgeel, gaan zien.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*