Molenaarstrap: een populaire keuze!

De molenaarstrap is een van de populairste trappen van dit moment. Molenaarstrappen worden ook wel steektrappen genoemd. Een molenaarstrap in huis brengt veel voordelen met zich mee. Zo staat dit type trap bekend om de gemakkelijke montage en de ruimtebesparende eigenschap. Je leest in onderstaande artikel alles over molenaarstrappen en waarom deze trap soort zo populair is!

De molenaarstrap: een populaire keuze!

Ruimtebesparend

De meeste molenaarstrappen hebben een vrij steile hellingshoek, waardoor deze weinig ruimte nodig heeft. De keuze voor een molenaarstrap bij weinig ruimte is dan ook een slimme beslissing.

Goedkoper als bouwpakket

Hou je ervan om zelf te klussen? Dan is een bouwpakket trap een goede keuze. Het grote voordeel is dat je de trap als bouwpakket vaak al snel in huis hebt en direct kunt beginnen met monteren. Je hoeft dus niet wekenlang te wachten tot een vakman tijd heeft voor deze klus. Als je een beetje handig bent is het leuk om zelf de trap te monteren, maar niet geheel onbelangrijk is de flinke kostenbesparing. Een doe-het-zelf molenaarstrap is een goedkope oplossing. Je bespaart niet alleen op arbeidskosten, maar ook op het materiaal. Bouwpakket trappen worden namelijk op grote schaal gemaakt, waardoor ze een stuk voordeliger zijn.

Eenvoudige montage

Het monteren van een molenaarstrap is ontzettend gemakkelijk. Dit type trap is met een beetje kluservaring eenvoudig zelf te monteren als deze wordt geleverd als bouwpakket. Bij een bouwpakket worden alle onderdelen op een standaardmaat geleverd, echter aan de hand van de montagehandleiding kun je de trap eenvoudig op maat maken voor bijna alle situaties. Volg simpelweg alle stappen van de montagehandleiding en je hebt een mooie nieuwe trap in jouw huis, schuur of op kantoor.

Afwerking naar keuze

Een ander groot voordeel van een houten molenaarstrap is dat je deze helemaal naar wens kunt afwerken, omdat deze vrijwel altijd met onbehandeld hout geleverd wordt. Je kan ervoor kiezen om de trap te lakken, schilderen of te bekleden. Zo is er altijd wel een afwerking die past bij de rest van je interieur.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*