Ontspannen in je eigen hottub

De hottub: een houtgestookt buitenbad voor gezelligheid en ontspanning op loopafstand voor jouw woonkamer. Overbodige luxe? Tegenwoordig niet meer!

Ontspannen in je eigen hottub

Ontspanning en gezelligheid: de hottub

Even lekker tot rust komen en genieten, dat is tegenwoordig wel nodig. Alles gaat steeds sneller en er komt steeds meer informatie op iedereen af. Even afstand nemen daarvan is geen overbodige luxe. Deze rust en ontspanning wordt tegenwoordig steeds vaker gevonden in een houtgestookte hottub op loopafstand van de woonkamer.

Scandinavië

De hottub is een houtgestookte buitenbad. Van oorsprong komt deze geweldige uitvinding van onze buren uit het noorden: Scandinavië. Daar werden de hottubs gebruikt om warm te blijven tijdens de koude wintermaanden. Dit is wereldwijd een trend geworden, maar niet alleen om warm te blijven. De hottub wordt nu wereldwijd gebruikt voor ontspanning en gezelligheid met familie en vrienden. En dat nog wel in de eigen tuin!

Ontspannen in je eigen hottub

Hottubs in Nederland

De trend van hottubs in Nederland begon met houten hottubs. Dit waren puur baden van hout waar een kachel in werd gezet in bankjes in gemaakt werden. Tegenwoordig zijn we al enkele stappen verder. Het hout had namelijk enkele nadelen:

  • Er moet altijd water in een volledig houten hottub blijven staan omdat anders het hout uitzet. Dit kan in koude wintermaanden vastvriezen.
  • De houten hottubs hebben een grote kans op lekkage als het hout gaat werken.
  • Ze zijn lastig schoon te maken. Het is lastig om met een doekje onder de bankjes te komen.
  • Omdat er losse bankjes in staan moet er meer water opgewarmd worden wat eigenlijk niet gebruikt wordt.

Daarom zijn er tegenwoordig verschillende soorten kunststof hottubs! Vaak bestaan deze uit één vloeiende vorm waardoor je prettig zit, er geen lekkage ontstaat, schoonmaken moeiteloos gaat, etc. Eigenlijk alleen maar voordelen!

Ontspannen in je eigen hottub

Ontspannen in je eigen hottub overbodige luxe?

In Nederland worden steeds meer tuinen opgefleurd met prachtige hottubs. Het is geen overbodige luxe meer in deze stressvolle tijden. Je kunt je misschien afvragen: “Hottubs zijn toch ontzettend duur?” Dit valt tegenwoordig al heel erg mee. Een prachtige 4 tot 5 persoons hottub is al verkrijgbaar voor €1325,-. Daarnaast zijn de… Lees verder >>

Bron: Welvaere

Speak Your Mind

*