Tips om je interieur extra sfeer te geven

Word je ook moedeloos van dat ‘net-niet-gevoel’ wanneer je naar je interieur kijkt? Er mist sfeer en je hebt geen idee hoe je het aan moet pakken. Heel herkenbaar! Met een aantal slimme trucs kun je binnen een handomdraai extra sfeer toevoegen. Wij zetten ze op een rijtje:

1. Warme kleuren

Tips om je interieur extra sfeer te geven

De basis van sfeer is kleurgebruik. Door warme kleuren te kiezen roep je gezelligheid, sfeer en warmte op. Kleuren als rood, aardetinten of oranje zijn hier een goede keuze. Deze kleuren zijn goed te combineren met beige, grijs en wit om de balans te bewaren!

2. Groen!

Tips om je interieur extra sfeer te geven

Planten en bloemen brengen op een natuurlijke wijze geur en kleur in je woning. Ook hebben planten voordelen voor onder andere je gezondheid. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor cactussen of andere woestijnplanten. Deze hebben weinig aandacht nodig, maar blijven toch super lang goed. Voor een vers bosje bloemen kun je terecht op de markt of bij de plaatselijke bloemist. Wil je het nog gemakkelijker? Neem dan een abonnement bij een bloemist en je krijgt wekelijks een bosje bloemen thuisbezorgd.

3. Persoonlijkheid

Tips om je interieur extra sfeer te geven

Herinneringen aan een fantastische vakantie of mooie gedachte wekken automatisch een heerlijk gevoel op. Zorg daarom dat je woning een overdosis aan persoonlijkheid bevat. Je interieur moet een statement van jezelf zijn. Iets waar jij trots op bent of blij van wordt. Geef de memorabele souvenirs en mooie foto’s van je vakantie een prominente plek om constant mooie herinneringen op te blijven halen.

4. Verlichting

Tips om je interieur extra sfeer te geven

Of je nu een industrieel interieur hebt, een moderne look of juist een klassieke stijl; verlichting kan je interieur aanvullen of afbreken. Hoe mooi je de woning ook inricht, zonder de juiste verlichting blijft het sfeerloos en kil. Lees hier tips voor het kiezen van de perfecte hanglamp.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*