Trend: Haal de natuur naar binnen!

De afgelopen maanden zijn we veel meer thuis dan anders. Daarom hebben velen de behoefte om het thuis extra gezellig te maken. Haal de natuur naar binnen en je woonkamer heeft meteen een meer warme en gezellige uitstraling. Het leuke van natuurlijke materialen is dat het met allerlei verschillende stijlen samengaat. We hebben een aantal trends voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kun je er zelf ook iets mee in je woonkamer!

Haal de natuur naar binnen

Natuurlijke materialen gebruiken

We zagen natuurlijk altijd al natuurlijke materialen in huis, maar dit lijkt de laatste tijd alleen maar meer te worden. Vooral het robuuste hout zien we erg veel terug in verschillende meubels en accessoires. Daarnaast zien we veel hout in lampen en ook houten jaloezieën op maat zijn ontzettend populair.

Planten in huis

Net als het gebruik van hout is het gebruik van planten ook erg populair. De planten die we terugzien in huis worden ook steeds groter. Dit zien we niet alleen terug in de woonkamer, maar zelfs in badkamers en bij bedrijven ook op kantoor. Naast dat het er mooi uitziet, is het ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit.

Haal de natuur naar binnen

Schilderijen en muren

Je kunt de natuur in huis halen door planten of hout te plaatsen, maar het kan ook op een andere manier. Schilderijen of behang met planten zien we ook veel tegenwoordig. Het leuke hiervan is dat het in allerlei kleuren en stijlen te krijgen is.

Accessoires

Met accessoires kun je eindeloos variëren. Als je een redelijk basic uitstraling hebt in huis, kun je dit met de juiste accessoires helemaal omgooien. Daarnaast zijn accessoires ook nog eens betaalbaar. Je kunt dus met de natuur trend van dit moment mee gaan door houten accessoires te kiezen en als je het zat bent weer vervangen voor iets nieuws. Je bent dan weinig geld kwijt voor een nieuwe uitstraling.

De vloer

Ook in de vloer kun je de natuur trend helemaal terug laten komen. Let wel op dat je niet teveel natuur is huis haalt. Bij een houten vloer heb je bijvoorbeeld niet meer zoveel accessoires van natuurlijke materialen nodig. Maar als je op zoek bent naar een nieuwe vloer en nog weinig natuur in huis hebt, is het een goed idee om voor een robuuste houten vloer te kiezen. Een natuurlook tegel geeft overigens hetzelfde effect, maar vergt minder onderhoud!

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*