Wassen en rekening houden met het klimaat

De nieuwe Serie 8 wasmachines en wasdrogers van Bosch zetten de norm voor meer duurzaamheid. Bosch introduceerde in 2021 de eerste huishoudelijke apparaten in de nieuwe en laagste energielabel A. Sindsdien is het portfolio van Bosch uitgebreid met efficiënte apparaten. Nu presenteert het merk de nieuwe premium wasmachines en drogers in de Serie-8 die nog zuiniger zijn, zonder in te leveren op prestaties, comfort of design.

Bosch-20766525_8976_02_300dpi

Ja tegen wassen. Nee tegen verspilling.

De nieuwe Bosch Serie 8 wasmachines behoren niet alleen tot de hoogste energie-efficiëntieklasse A, maar overtreffen deze zelfs nog eens met 20 procent. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een efficiënt watermanagement, dankzij het nieuwste automatische doseersysteem i-DOS. i-DOS is uiterst handig, omdat het automatisch zorgt voor een perfecte dosering voor elke wasbeurt, waardoor zowel het wasgoed als de huid worden beschermd. i-DOS is ook beter voor het milieu, ten eerste omdat het de hoeveelheid gebruikte wasmiddel met ongeveer 38 procent vermindert , en ten tweede omdat het water bespaart doordat er minder spoelcycli nodig zijn dan wanneer er teveel wasmiddel wordt gebruikt. In combinatie met de Home Connect app identificeert de nieuwe i-DOS-wasmiddelenscan zelfs het gebruikte vloeibare wasmiddel. I-DOS berekent vervolgens de juiste dosering, door rekening te houden met de lokale waterhardheid die is bepaald via een smartphone. Dankzij de wasmiddelenscan is het nauwkeurig configureren van het systeem gemakkelijk – en is zelfs het regelmatig wisselen van wasmiddel geen probleem.

Bosch-REU_PLC_Serie8_Washers_LAB 2022_17 Close frontal shot of washer drum Blouse is visible in the drum

Duurzame ondersteuning voor het dagelijks leven

Een kleine was? De Mini Load optie van de premium apparaten zorgen ervoor dat kleine ladingen op een duurzamere manier kunnen worden gewassen. Met één druk op de knop wordt de cyclustijd van het eerder geselecteerde wasprogramma verkort. Voor een kleine lading bespaart dit tijd, water en energie. Als kleding er gekreukt uit ziet, maar het niet gewassen hoeft te worden, kan het Strijkassistentie programma worden gebruikt. Met behulp van stoom wordt droge kleding in ongeveer 20 minuten gladgestreken en verminderen kreukels tot 50 procent5, wat ook betekent dat er minder hoeft te worden gestreken.

Meer informatie: Bosch

Speak Your Mind

*