Zo creëer je een fijne zithoek in de woonkamer

Wat zijn de plekken in huis waar je het meest vertoeft? Waarschijnlijk zijn dat de zithoek en de keuken. Deze twee ruimtes vormen als het ware het hart van je woning. Daarom mag je best wat extra aandacht besteden aan het indelen en inrichten van deze ruimtes. Met de tips die hieronder staan creëer je een fijne zithoek in de woonkamer. Want de zithoek moet zowel praktisch als gezellig zijn.

Zo creëer je een fijne zithoek in de woonkamer

Maak een handige indeling

Het maken van een handige indeling is een eerste vereiste. Er moet voldoende ruimte tussen zitplek, tafel en andere meubels zijn. Je wilt natuurlijk voldoende beenruimte en bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met looproutes in je woonkamer. Kijk dus eens kritisch naar de opstelling van je stoelen, bank en tafel. Let bij het aanschaffen van een nieuw meubelstuk ook altijd goed op de afmetingen. Een XL loungebank is natuurlijk erg comfortabel, maar misschien niet de beste keuze voor in jouw kleine zithoek.

Koop een salontafel of bijzettafels

Een fijne zithoek is pas compleet als er een salontafel staat. Dit is niet alleen handig om hapjes en drankjes op te zetten. Het zorgt ook voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Zeker als je er bloemen of een dienblad met accessoires bovenop zet. Wil je meer flexibiliteit in de opstelling hebben, dan kun je beter kiezen voor twee (of meerdere) kleine bijzettafels. Deze kun je makkelijk verplaatsen en ook beter verdelen in de ruimte.

Hang de tv aan de muur

Je kunt veel ruimte besparen door de tv aan de muur te hangen. Gebruik een stevige beugel om je tv aan de muur te bevestigen. Er zijn verschillende formaten en soorten te koop. Van een eenvoudige vaste beugel tot een draaibare of kantelbare tv beugel. De keuze hangt af van de manier hoe jij graag tv kijkt. Zit je er bijvoorbeeld recht voor of wil je het scherm ook goed kunnen zien vanuit een andere hoek? Bepaal daarnaast jouw budget om zo bij de perfecte muurbeugel uit te komen.

Zo creëer je een fijne zithoek in de woonkamer

Benadruk de zithoek met een vloerkleed

Maak een duidelijke scheiding tussen de zithoek en de eetkamer door middel van een vloerkleed. Het maakt niet uit of je kiest voor een opvallende print of een simpel grijs kleed. Zorg er in ieder geval voor dat het aansluit bij de rest van je interieur.

Maak het gezellig met decoratie

Laat jouw persoonlijke stijl duidelijk terugkomen in de decoratie. Hiermee maak je de zithoek pas echt stijlvol en gezellig! Er zijn allerlei toffe accessoires om toe te voegen en om kale hoeken mee op te fleuren: sierkussens, dekentjes, kamerplanten, lampen, kaarsen, muurdecoratie, wandplanken enzovoort.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*